Halmstad Studentkår söker Student- och Doktorandombud, tidsbegränsad visstidsanställning på 50%.

Halmstad Studentkår är en ideell förening som har sitt säte vid Högskolan i Halmstad. Studentkåren har som uppgift att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildning vid högskolan samt att engagera studenter till att delta i och skapa aktiviteter för ett levande studentliv. Vårt arbete handlar om att vara studenters röst på lärosätet samt i samhället.

Vi sitter i huvudbyggnaden på Högskolan i det som kallas glasgången, intill Trade Center. Vi har kontor tillsammans med vårt fastighetsbolag och sitter nära vårt andra bolag Idrottscentrum som är ett gym på campusområdet.

Arbetsbeskrivning

Som Student- och Doktorandombud arbetar du främst med att ge stöd och rådgivning till studenter och doktorander i ärenden som berör rättssäkerhet, kursplaner, disciplinärenden, diskriminering eller arbetsmiljö. Ombudet arbetar med att handlägga och utreda ärenden genom ett nyinrättat ärendehanteringssystem som används av flera studentkårer. Ombudets arbete är en viktig del i Halmstad Studentkårs arbete med utbildningsbevakning och har en stöttandefunktion till kårordförande i frågor om studentinflytande, rättssäkerhet och utbildningskvalité.

Som ombud får du möjlighet att delta vid både lokala och nationella forum som medför kompetensutveckling gällande ombudrollen, lagar, förordningar och lokala riktlinjer. Ombudet deltar även i forum för andra studentföreningar på campus som har relevans för ombudetsarbete. I rollen förväntas du sätta dig in i lagar, regler och lokala bestämmelser och således ser vi gärna att du har ett intresse för detta. Då ombudet delar kontor med resten av Studentkårens verksamhet förväntas man också hjälpa till med diverse sysslor samt avlasta i receptionen vid behov. 

Vem söker vi?

Vi söker en person som är lyhörd, lösningsorienterad och har ett professionellt bemötande. Du är bekväm att ta ansvar samt bekväm med att ha dialog om tunga ämnen vid en del studentärenden. Vi tror du både har en förmåga att själv se vad som behöver göras och får det gjort samt har en god samarbetsförmåga. Då arbetsuppgifterna är varierade tror vi att du använder en rak och tydlig kommunikation samt arbetar på ett noggrant och strukturerat sätt.

Med en välkomnande och positiv anda tror vi du arbetar tillsammans med kollegor för att skapa ett gott arbetsklimat. Därtill är du drivande, gillar utmaningar och att arbeta flexibelt då arbetet i studentrörelsen bygger på ständig utveckling. 

Krav och meriterande specifikationer

Du har en för tjänsten en relevant utbildning på minst kandidatnivå. Flytande engelska och svenska i tal och skrift.

Meriterande för tjänsten är om du:

-         behärskar fler språk

-         har kunskap om Halmstad Studentkår och Högskolan i Halmstad

-         har intresse för lagar och regler som rör högre utbildning

-         innehar B-körkort 

Avslutning – Ansökan

Du är välkommen att skicka din ansökan till Halmstad Studentkår, ordforande@karen.hh.se. Meritförteckning såsom CV och personligt brev ska bifogas. Tjänsten tillsätts löpande. För frågor hänvisas till kårordförande. 

 

 Ansökan är stängd och tjänsten tillsatt.