Halmstad Studentkårs koncernen söker en VD

Halmstad Studentkår är en medlemsorganisation som har sitt säte vid Högskolan i Halmstad. Vi bedriver verksamhet inom flera områden, däribland föreningen Halmstad Studentkår som jobbar med utbildningsbevakning för studenter, meningsfull fritid samt att studenterna blir attraktiva på arbetsmarknaden. Halmstad Studentkår äger och driver även ett fastighetsbolag, HSK Fastigheter AB, som blockförhyr och förvaltar ca 200 studentlägenheter i Halmstad och Idrottscentrum Halland AB som ligger på campus. Halmstad Studentkår äger också Idrottscentrum AB som driver en fullskalig träningsanläggning med ett stort utbud samt event för de som söker en stor lokal.

 

Vi söker dig som är affärsorienterad, ansvarstagande och problemlösare, redo att vara med att styra Halmstad Studentkårs verksamhet framåt och öka attraktionsvärdet mot studenter och näringsliv som VD för Studentkårskoncernen.

 

Arbetsuppgifter:

Du kommer ha det operativa huvudansvaret och rapportera till styrelse. Det blir din uppgift att driva det strategiska arbetet framåt i enlighet med styrelsens direktiv och rapportera tillbaka progression och utfall till styrelse. Personalansvar för anställd personal på Studentkåren, HSK Fastigheter och månadsanställd personal på Idrottscentrum. Du har även det övergripande arbetsmiljöansvaret.

Du är kontaktperson till presidiet på studentkåren och stöttar dem i att nå sina mål, vidare är du kontakten utåt inom ditt ansvarsområde till Högskolan, kommunen och andra externa intressenter.

 

Du förväntas tillsammans med teamet i organisationerna driva verksamheten framåt enligt satta mål.

 

Personliga egenskaper:

Du ska besitta ett strategiskt synsätt och ha lätt för att förstå och sätta dig in i verksamheter. Det är viktigt att du är visionär och har ett driv att utveckla verksamheterna tillsammans med personalen.

 

Vi ser att du besitter goda ledaregenskaper, ett affärsmässigt sinne och du har goda ekonomiska kunskaper.

 

Du tycker det är roligt att representera organisationerna utåt och knyter gärna nya externa kontakter för verksamheternas bästa.

 

Du drivs av att jobba med människor, är prestigelös och inkluderande. Kan ge och ta feedback och tycker om att utvecklas.

 

Krav:

Då det ingår att stödja presidiet i din roll så har du en högskole- eller universitetsutbildning och du har under din studietid varit engagerad inom studentkårsverksamhet. Det är meriterande att ha en djup förståelse för Studentkårens organisation och behov.

 

Du har i övrigt relevant utbildning för tjänsten tillsammans med ekonomiska kunskaper.

Erfarenhet av styrelsens arbetsuppgifter och struktur är meriterande.

 

Övrigt:

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast.  

 

Välkommen att skicka din ansökan senast 4/2 till cecilia.ronn@karen.hh.se 

 

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas tidigare om rätt person dyker upp. Meritförteckning såsom CV och personligt brev ska bifogas.

 

Närmare upplysningar lämnas av Cecilia Rönn, nås via mail: cecilia.ronn@karen.hh.se