Bostad

Studentkåren har ett eget fastighetsbolag som tillhandahåller korridorsboende och smålägenheter . Du hittar all information om dem genom att klicka här

Nollning

Några veckor innan terminen börjar kommer du att bli kontaktad av studenter som läser andra året på det program du ska gå. De kommer att förklara hur Nollningen här i Halmstad går till och du kan passa på att ställa frågor. Tills vidare kan du läsa mer om Nollningen här. 

Campuskarta

Vi vet att det kan vara svårt att hitta på campus till en början. Här hittar du en campuskarta som kan vara bra att titta på innan. Om du ändå upplever att det är svårt att hitta kan du alltid springa förbi Studentkårens reception i glasgången så guidar vi dig rätt!

Engagera dig

Under din studietid finns det flera sätt att engagera sig på. Bland annat genom oss i studentkåren eller inom ditt eget program. Här hittar du mer information om kårengagemang och kontaktlista till programföreningarna. Din programförening kan även hjälpa till att svara på frågor som rör ditt program mer specifikt. 

Mecenatkort

Ditt mecenatkort kommer att skickas digitalt till den emailadress du använde när du sökte din utbildning på antagning.se. För att uppnå kriterierna för att få ett mecenatkort måste du själv studieförsäkra dig och sedan måste även högskolan göra detsamma. Detta kommer du att få hjälp med de första dagarna på plats i Halmstad. Som kårmedlem får du ditt mecentatkort 15 dagar för alla andra! 

Studieverkstaden

När du behöver olika typer av studiestöd kan du vända dig till Studieverkstaden och våra tips. Här kan du bland annat få hjälp med din studieteknik, hur du kan förbättra dina akademiska texter och tips om hur du kan göra för att lyckas med distansstudierna.

Studentombud

Det kan kännas tryggt att veta att Studentkåren har ett studentombud om något under din studietid inte skulle kännas helt bra. Ombudets uppgift är att bistå dig som student vid Högskolan i Halmstad med rådgivning och stöd i frågor rörande dina rättigheter som student.

Vanliga frågor och svar om studier

Högskolan har samlat ihop vanliga frågor och svar om dina studier här. Det kan vara bra att titta närmare på innan du börjar att studera. 

Studentsupport

Studentsupport är till för alla studenter på Högskolan i Halmstad. De finns till för dig under hela din studietid och de kan också vägleda dig vidare till övrig hälso- och sjukvård om du behöver. Kontakta dem om du har funderingar kring din hälsa.

Högskolebiblioteket

Högskolebiblioteket i Halmstad är ett offentligt bibliotek som är öppet för alla där bibliotekets främsta uppgift är att ge service åt forskare, studenter och anställda vid högskolan i Halmstad. Du kan läsa mer om Högskolebiblioteket här