Buddyprogrammet

Buddyprogrammet är ett mentorskapsprogram som arrangeras av UFO och samordnaren för internationella studenter på Halmstad Studentkår. Medlemskap i Studentkåren krävs inte utan det räcker att du är registrerad student på Högskolan i Halmstad och såväl svenska som internationella studenter är välkomna!

Stämmer det här in på dig?

  • Vill träffa nya vänner från olika länder och kulturer?
  • Brinner för att en aktiv fritid utöver dina studier?

I så fall rekommenderar vi dig varmt att engagera dig i Buddyprogrammet! 

Buddy

Om du är eller ska bli ny student, vill utöka ditt nätverk och träffa nya vänner under studietiden har du kommit rätt! Nya studenter kan gå med i Buddyprogrammet i rollen som Buddy. Som Buddy ingår du i en grupp med studenter och ansvariga Buddymentor.


Buddymentorerna är studenter på Högskolan i Halmstad och har ansvar för att hålla kontakt med gruppen, komma med förslag på aktiviteter och finnas till hands som stöd och hjälp. Under studietiden upplever många studenter att man i första hand träffar studenter i sin egen klass eller på sitt eget program. Genom att delta i Buddyprogrammet får du en chans att träffa andra studenter från både olika program och olika nationaliteter.

Notera att Buddyprogrammet förlitar sig på ideellt engagerade studenter vilket betyder att vi inte kan utlova att alla som anmäler sig får en Buddymentor. Vi arbetar dock flitigt för att få studenter motiverade att gå med i programmet. Kanske vill du själv bli mentor som erfaren student?

Buddymentor

Är du själv intresserad av att studera utomlands och vill samla VG poäng är det Buddymentor du ska bli. Då får du ansvar för en grupp studenter under en termin där du ger medlemmarna i din grupp stöttning och planerar aktiviteter för dem, stora som små.

En aktivitet kan vara allt från att visa var närmaste mataffär ligger till utflykter eller till och med resor, som den till Lappland som arrangeras av UFO. Utöver VG-poäng kan du efter en termin lägga till meriter såsom ledarskap och erfarenhet av internationella möten på ditt CV. Du får såklart ett intyg av oss på ditt deltagande. Inte så dumt!

Ansökan är öppen inför och i början av en ny termin. Under terminen har du tillgång till ett nätverk av andra mentorer, råd och stöd från oss arrangörer och du blir erbjuden en kort utbildning och uppstart i början av terminen med målet att du ska känna dig väl förberedd inför uppgiften. Vi tar ett gemensamt ansvar för att Buddyprogrammet blir en positiv upplevelse för både Buddies och Buddymentorer.

För mer information, kontakta samordnaren för internationella studenter eller UFO. Här hittar du vår integritetspolicy.