Stipendier och Traineeprogram

Du som student kan under din studietid söka stipendier. Ett stipendium är ett ekonomiskt bidrag från en fond eller annan aktör och de är ofta kopplade till ditt studieområde, din studieort eller din studiestad.

Traineeprogram vänder sig vanligtvis till nyutexaminerade studenter vid universitet och högskola eller young professionals, dvs. de som hunnit vara ute i arbetslivet några år.

Kontakta respektive aktör om du som student har frågor om ett enskilt stipendium eller ett traineeprogram.

Stipendier

Vill du synas här med ditt stipendium, maila info@karen.hh.se.

Vi värdesätter en stor variation på de stipendier som kommer in och ser helst att de passar alla studenter vid Högskolan i Halmstad

Vi förbehåller oss även rätten att välja att inte publicera ett stipendium om det strider mot studentkårens riktlinjer.

Stipendie för bästa uppsats inom teknik

Jordbrukstekniska föreningen (JTF) tilldelar ett stipendium på 30 000 kronor för bästa examensarbete inom teknik för lantbruk, livsmedelsproduktion och livsmedelsindustri. Det tilldelas en uppsats på magister- eller masternivå vid en svensk högskola eller ett svenskt universitet. 

Särskild vikt läggs vid uppsatser med betydande potential för tillämpning inom svenskt lantbruk - såväl växt- som animalieproduktion. Relevanta områdena är teknologi, fysik, kemi, logistik, informationsteknologi, operationsanalys eller närliggande ämnen.

  • Stipendiesumman är 30.000 kronor.
  • Sista ansökningsdag är den 31 Januari 2022.

> Jordbrukstekniska Föreningen

Stipendium för digital markandsföring

Stipendiet kan sökas av dig som skrivit C- eller D-uppsats vid en högskola eller ett universitet i Sverige under det gångna läsåret.

Stipendiet ges till den bästa uppsatsen inom ämnesområdet digital marknadsföring. Uppsatsen får men behöver inte handla om något av de områden Pineberry är verksamma inom, det vill säga sökmotoroptimering, Google Ads, Facebook-annonsering eller Amazon Advertising. Författare till uppsatser som berör digital marknadsföring ur ett vidare perspektiv är lika varmt välkomna att ansöka.

  • Stipendiesumman är 10.000 kronor
  • Sista ansökningsdag är den 15 Oktober 2021.

> Pinberry

Green Act Award - Campusbokhandeln

Sedan 2018 har Campusbokhandeln varje år delat ut ett stipendium till Sveriges klimatsmartaste student. Från och med 2021 delar vi ut stipendiet under nytt namn, Green Act Award. Utmärkelsen tilldelas en student som med särskild passion kämpar och bidrar till att skapa en hållbarare framtid. Med detta stipendium vill vi lyfta fram dessa hjältar och ge dem ännu mer momentum i sitt viktiga arbete för klimat och miljö.

Våra tidigare vinnare har gjort allt från att engagera sig politiskt, till att göra veganska matlådor och starta en klimatorganisation för studenter.

Från 2021 delas stipendiet ut tillsammans med Adlibris och det slutgiltiga vinnaren kommer att utses i december 2021.

  • Stipendiesumman är 50.000 kronor
  • Sista ansökningsdag är den 17 Oktober 2021.

> Campusbokhandeln.se

Studera utomlandsstipendie - SAMBLA

Sambla AB delar ut ett stipendium på 10 000:- till dig som är student vid svenskt universitet eller högskola och redan har, eller kommer studera utomlands. Vår övertygelse är att utlandsstudier är en mycket viktig del av att ta examen idag. Därför vill vi med detta stipendium ytterligare motivera studenter att genomföra studier utomlands.

Vi på Sambla är vi mycket glada över möjligheten att få stödja dig under och efter din resa mot utlandsstudier, oavsett inriktning eller nivå på studier. Vi anser att studier på orter där kulturen skiljer sig väsentligt från den svenska är de som har potential att skapa mest värde. Vi vill med detta sagt särskilt uppmana dig som valt en ort som uppfyller detta kriterium.
  • Stipendiesumman är upp till 10.000 kronor.
  • Sista ansökningsdag för hösten är den 1 december 2021.

Studera utomlandsstipendie från SAMBLA

Likvidums årliga stipendium i ekonomi

Likvidum är en aktör på den svenska finansmarknaden. Vår verksamhet bygger på att hjälpa våra kunder jämföra lån och långivare, så att de kan hitta det billigaste alternativet utifrån sina förutsättningar. Utöver det hjälper vi kunderna att lägga om och samla sina befintliga lån och att sänka sina lånekostnader. Sedan starten 2015 har vi hjälpt fler än 100 000 svenskar att låna billigare.

Vi brinner för att öka kunskapen om lån, finans och privatekonomi i allmänhet. Med vårt uppsatsstipendium vill vi belöna en student som med sin uppsats bidrar med nya kunskaper, infallsvinklar och insikter till vårt ämnesområde. Prissumman är 5 000 kr och stipendiet delas ut en gång per år och är helt skattefri.
  • Stipendiesumman är 5.000 kronor
  • Sista ansökningsdag är den 31 Oktober 2021.

> Likvidum.se

Ledig plats för stipendie

Vill du annonsera här, vänligen kontakta info@karen.hh.se

Traineeprogram

Programmet bör rikta sig till studenter vid Högskolan i Halmstad. Vi förbehåller oss rätten att avgöra vilka program som anses falla inom denna kategori och prioriterar en spridning av till vilka program/kurser platserna riktar sig.

Maila din information till info@karen.hh.se.

Är du nästa praktikant på Småland-Blekinge-Hallands Brysselkontor?

Småland Blekinge Halland South Sweden erbjuder under vårterminen 2022 två praktikplatser på kontoret i Bryssel till studenter som en integrerad del av studieprogrammet. En praktikplats på Brysselkontoret innebär att du deltar i kontorets dagliga verksamhet med arbetsuppgifter som omvärldsbevakning, rapport/analys och kontakter med EU:s institutioner. Vi söker dig som trivs i en internationell miljö och som vill lära sig mer om europeisk politik och regional utveckling.

Du har med fördel anknytning till regionen eller ett av lärosätena i regionen, inom områdena statsvetenskap, ekonomi, juridik eller annan relevant utbildning. Goda språkkunskaper (svenska och engelska, övriga språk är ett plus) och ett stort intresse för europeiska frågor är ett måste. Vi söker dig med god analytisk förmåga som trivs med varierande arbetsuppgifter: event-management, omvärldsbevakning, rapportskrivning, presentationer och kommunikation med våra medlemmar och europeiska institutioner.

Praktiken ska genomföras via ett lärosäte och är oavlönad, vilket förutsätter egen finansiering, exempelvis genom studiemedel och stipendier. Medborgarskap i någon av EU:s medlemsstater krävs Bostad ordnar praktikanten själv då utbudet är stort. Brysselkontoret bidrar gärna med tips.
> Småland-Blekinge-Halland South Sweden

Vill du synas här? 

Hör av dig till info@karen.hh.se.