Stipendier och Traineeprogram

Du som student kan under din studietid söka stipendier. Ett stipendium är ett ekonomiskt bidrag från en fond eller annan aktör och de är ofta kopplade till ditt studieområde, din studieort eller din studiestad.

Traineeprogram vänder sig vanligtvis till nyutexaminerade studenter vid universitet och högskola eller young professionals, dvs. de som hunnit vara ute i arbetslivet några år.

Kontakta respektive aktör om du som student har frågor om ett enskilt stipendium eller ett traineeprogram.

Stipendier

Vill du synas här med ditt stipendium, maila info@karen.hh.se.

Vi värdesätter en stor variation på de stipendier som kommer in och ser helst att de passar alla studenter vid Högskolan i Halmstad

Vi förbehåller oss även rätten att välja att inte publicera ett stipendium om det strider mot studentkårens riktlinjer.

Braths Stipendium

Braths Stipendium inom SEO och digital marknadsföring
Som ett av Sveriges ledande företag inom SEO, SEM och digital marknadsföring vill vi stödja och uppmuntra studenter som väljer att fördjupa sig inom dessa områden och på så sätt bidra till dessa ämnens fortsatta utveckling. Vi delar därför ut ett stipendium till den bästa uppsatsen inom dessa ämnesområden.

Vem kan söka?
Stipendiet kan sökas av dig som skrivit C- eller D-uppsats vid ett svenskt universitet eller högskola. Uppsatsen bör handla om det Brath är verksamma inom, det vill säga sökmotoroptimering, sökmotormarknadsföring, annonsering på Facebook och i
Instagram och Google ads.

Hur mycket är stipendiet värt?
Stipendiet är värt 20 000 kr och delas ut en gång per år.

Hur ansöker jag?
Sista ansökningsdag är 30e september.
Skicka in färdig uppsats till jenny.bergkvist@brath.se.

I ditt mail ska du uppge:
Förnamn och efternamn
Utbildning
Lärosäte
Kort sammanfattning om vad uppsatsen handlar om
Samt bifoga den färdiga uppsatsen

Kontakt
Om du har du några frågor och funderingar är du välkommen att mejla till jenny.bergkvist@brath.se.

Välkommen med din ansökan!


Qred uppsatsstipendium

Fintechbolaget Qred utlyser ett uppsatsstipendium värde 10.000 kr för studenter som behandlar ämnet entreprenörskap och/eller småföretagande. Berättigad för Qreds uppsatsstipendium är de/den som ska skriva/skriver en kandidat- eller masteruppsats som berör småföretagande och/eller entreprenörskap. Uppsatsen ska belysa det som ännu inte har forskats kring och främja kunskap och nytänkande för entreprenöriella branscher. Läs mer om stipendiet här: www.qred.se/stipendiet 
Ansökan är öppen fram till 30 november 2022.

Cryptoholics stipendium

Cryptoholics.com bjuder in studenter från universitet och högskolor baserade i Sverige till att ansöka om vårt årliga stipendium värt 5000 kr per år. Stipendiet erbjuds studenter som skriver en kandidat- eller masteruppsats, eller studerar utomlands. Ansökanperiod är från 30 April till 31 Oktober varje år.  

Cryptoholics är en jämförelseplattform för kryptovalutor och kryptobörser. 2022 började vi erbjuda ett stipendium med avsikten att bredda den branschgemensamma kunskapen kring blockchain, kryptovalutor, ekonomi, och privatekonomi. Vi tror på att blockchain (blockkedjeteknik) och kryptovalutor kommer att hjälpa till att lösa riktiga problem, och akademiska världen är en del av denna utveckling.  

Vi strävar ständigt efter att leverera sammanhållet och expertbaserat innehåll som är lätt att förstå. För att utöka vårt bidrag vill vi stödja de studenter som är intresserade av att skriva ett examensarbete ekonomiskt. Alla studenter, oavsett universitet eller land (begränsat till ovan nämnda) kan ansöka.  

Hur ansöker jag?
- Du studerar på universitet eller högskola
- Du skriver en masteruppsats, eller kommer att studera utomlands (stipendiet kan täcka vissa utgifter som man får vid sådana studier)
- Din utbildning eller avhandling kommer att beröra de tidigare nämnda ämnena; blockchain, kryptovalutor, ekonomi eller privatekonomi.
- Din utbildning eller uppsats genomförs samma år som ansökan görs.
- Stipendiet kan sökas i följande länder: USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Indien, Spanien, Argentina, Brasilien, Danmark, Finland, Norge och Sverige.

 

Process för att ansöka
För att ansöka om stipendiet, se först till att du uppfyller kraven som anges ovan. Vi sorterar automatiskt bort alla ansökningar som inte uppfyller dessa krav. Sista ansökningsdag är den 31 oktober, men urvalet av kandidater görs från och med den 30 april. Vi tar endast emot ansökningar gjorda via vårt externa formulär.

 

Hur urvalet görs
Tillsammans med experter kopplade till Cryptoholics.com görs ett urval av alla ansökningar under november månad, samma år som ansökan görs. Beslutet kan inte överklagas. Innan betalning sker krävs bevis på studier. Vinnare och avhandling kan publiceras på Cryptoholics.com med godkännande från studenten.

Läs mer om oss här:  https://cryptoholics.com 
M
er om stipendiet här:  https://cryptoholics.com/sv/om-oss/cryptoholics-stipendium

Zensums Ekonomistipendium

Zensums Ekonomistipendium riktar sig till studenter i Sverige som ska skriva kandidat eller masteruppsats inom ekonomi, om exempelvis: företagsekonomi, privatlån, bolån, sparande, skuldsättning, finansmarknaden eller arbetsmarknad

För att söka stipendiet skickar du en ansökan till stipendium@zensum.se senast den 30 november. Läs mer om ansökan här: https://www.zensum.se/stipendium

Försäkringsguiden ger 5000 kr till ekonomistudenter

Försäkringsguiden delar ut ett årligt stipendium för uppsatser som främjar försäkringsbranschen. Försäkringsguiden jobbar för en öppen och tydlig försäkringsbransch, både för konsumenterna men även för företagen inom branschen.

Vem har rätt att söka?
– Du kan bevisa att du är inskriven i det lärosäte du skriver din uppsats vid
– Uppsatsen är på C- eller D-nivå 

Ansökningsprocess:
Skicka in nedanstående formulär för att ansöka om stipendiet.

Ansökan behöver ha inkommit till oss 2023-04-30 (Kan sökas varje år)

Länk till formuläret:
https://www.xn--frskringsguiden-2kb71a.se/stipendium/

Stipendie - Lånen

Sedan starten 2016 har Lånen jobbat mot sin vision, att öka kunskapen och hjälpa individer att ta klokare beslut för sin privatekonomi. Till sin hjälp har Lånen byggt upp ett team som alla har flera års erfarenhet inom branschen, både från studier och tidigare arbetserfarenheter från olika banker.

 

För att främja arbetet till ett hälsosamt klimat i samhället vad gäller ekonomi så har vi tagit fram Lånenstipendiet. Vårt stipendium delas ut till den student som med sin uppsats, bidrar till ökad kunskap bland befolkningen inom ekonomi.

 

Krav för att få ansöka om stipendiet:

  • Du studerar på en högskola eller universitet i Sverige
  • Uppsatsen ska skrivas på en C- eller D-nivå
  • Juryn består av medarbetare på Lånen.se och beslut kan ej överklagas
  • Din ansökan behöver ha inkommit till oss senast 28:e februari 2023

 

Stipendiet är om 5 000 kr och vinnaren utses i slutet av mars 2023.

 

 

Ansök om stipendiet:

Lånenstipendiet

Traineeprogram

Programmet bör rikta sig till studenter vid Högskolan i Halmstad. Vi förbehåller oss rätten att avgöra vilka program som anses falla inom denna kategori och prioriterar en spridning av till vilka program/kurser platserna riktar sig.

Maila din information till info@karen.hh.se.

Skånskt tillväxtbolag söker studenter till ledningsgruppen

Vi på Carepa AB behöver din hjälp. Du som studerar på gymnasiet eller högskola och är driven och kreativ. 

Varje år väljer vi ut en junior ledningsgrupp som agerar bollplank till vår ordinarie ledningsgrupp. Vi vill ha ett dubbelriktat mentorskap där vi kan lära av varandra. Ansökningen till 2022 års upplaga har nu öppnat!

Lär dig hur arbetslivet fungerar

Att gå från skola till arbetsliv kan vara en utmaning. Arbetslivet skiljer sig ofta från vad man får lära sig i skolan. Här får du på riktigt praktisera det du lärt både i och utanför skolan. Du får också möjlighet att utveckla ditt CV och får referenser till framtida jobbsökanden. Givetvis blir det också överraskningar längs vägen! 

Här är några av de några anledningar till varför du ska söka: 

  • Delta på skarpa ledningsgruppsmöten
  • Utveckla ditt nätverk och knyt kontakter
  • Delta på skarpa styrelsemöten
  • Var med och utveckla vår verksamhet

Länk till pressmeddelande hittar du här
Mer information och ansökan hittar du här.