Stipendier och Traineeprogram

Du som student kan under din studietid söka stipendier. Ett stipendium är ett ekonomiskt bidrag från en fond eller annan aktör och de är ofta kopplade till ditt studieområde, din studieort eller din studiestad.

Traineeprogram vänder sig vanligtvis till nyutexaminerade studenter vid universitet och högskola eller young professionals, dvs. de som hunnit vara ute i arbetslivet några år.

Kontakta respektive aktör om du som student har frågor om ett enskilt stipendium eller ett traineeprogram.

Stipendier

Vill du synas här med ditt stipendium, maila info@karen.hh.se.

Vi värdesätter en stor variation på de stipendier som kommer in och ser helst att de passar alla studenter vid Högskolan i Halmstad

Vi förbehåller oss även rätten att välja att inte publicera ett stipendium om det strider mot studentkårens riktlinjer.

Cryptoholics.com - stipendie

Cryptoholics.com bjuder in studenter från universitet och högskolor baserade i Sverige till att ansöka om vårt årliga stipendium värt 5000 kr per år. Stipendiet erbjuds studenter som skriver en kandidat- eller masteruppsats, eller studerar utomlands. Ansökanperiod är från 30 April till 31 Oktober varje år.  

Cryptoholics är en jämförelseplattform för kryptovalutor och kryptobörser. 2022 började vi erbjuda ett stipendium med avsikten att bredda den branschgemensamma kunskapen kring blockchain, kryptovalutor, ekonomi, och privatekonomi. Vi tror på att blockchain (blockkedjeteknik) och kryptovalutor kommer att hjälpa till att lösa riktiga problem, och akademiska världen är en del av denna utveckling.  

Vi strävar ständigt efter att leverera sammanhållet och expertbaserat innehåll som är lätt att förstå. För att utöka vårt bidrag vill vi stödja de studenter som är intresserade av att skriva ett examensarbete ekonomiskt. Alla studenter, oavsett universitet eller land (begränsat till ovan nämnda) kan ansöka.  

Hur ansöker jag?
- Du studerar på universitet eller högskola
- Du skriver en masteruppsats, eller kommer att studera utomlands (stipendiet kan täcka vissa utgifter som man får vid sådana studier)
- Din utbildning eller avhandling kommer att beröra de tidigare nämnda ämnena; blockchain, kryptovalutor, ekonomi eller privatekonomi.
- Din utbildning eller uppsats genomförs samma år som ansökan görs.
- Stipendiet kan sökas i följande länder: USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Indien, Spanien, Argentina, Brasilien, Danmark, Finland, Norge och Sverige. 

Process för att ansöka
För att ansöka om stipendiet, se först till att du uppfyller kraven som anges ovan. Vi sorterar automatiskt bort alla ansökningar som inte uppfyller dessa krav. Sista ansökningsdag är den 31 oktober, men urvalet av kandidater görs från och med den 30 april. Vi tar endast emot ansökningar gjorda via vårt externa formulär. 

Hur urvalet görs
Tillsammans med experter kopplade till Cryptoholics.com görs ett urval av alla ansökningar under november månad, samma år som ansökan görs. Beslutet kan inte överklagas. Innan betalning sker krävs bevis på studier. Vinnare och avhandling kan publiceras på Cryptoholics.com med godkännande från studenten.


Klicka här för att söka!

Stipendie för bästa uppsats inom teknik

Jordbrukstekniska föreningen (JTF) tilldelar ett stipendium på 30 000 kronor för bästa examensarbete inom teknik för lantbruk, livsmedelsproduktion och livsmedelsindustri. Det tilldelas en uppsats på magister- eller masternivå vid en svensk högskola eller ett svenskt universitet. 

Särskild vikt läggs vid uppsatser med betydande potential för tillämpning inom svenskt lantbruk - såväl växt- som animalieproduktion. Relevanta områdena är teknologi, fysik, kemi, logistik, informationsteknologi, operationsanalys eller närliggande ämnen.

  • Stipendiesumman är 30.000 kronor.
  • Sista ansökningsdag är den 31 Januari 2022.

> Jordbrukstekniska Föreningen

Fenix Stipendium för uppsats i juridik

Fenix begravning AB är ett av Sveriges ledande företag inom begravning och familjejuridik. Bolaget har ett starkt fokus på digitalisering. Vi brinner för att öka kunskapen inom vår bransch. Nu vill vi belöna en student som bidragit med nya kunskaper till juridikämnet.

Skriver du en C- eller D-uppsats vid en högskola eller ett universitet i Sverige under läsåret 2021/2022 kan du vara med och ansöka om Fenix stipendium. Stipendiet delas ut till den bästa uppsatsen inom ämnet juridik.

  • Stipendiesumman är 10.000 kronor
  • Sista ansökningsdag är den 15 Juni 2022.

> Fenix Stipendium

Studera utomlandsstipendie - SAMBLA

Sambla AB delar ut ett stipendium på 10 000:- till dig som är student vid svenskt universitet eller högskola och redan har, eller kommer studera utomlands. Vår övertygelse är att utlandsstudier är en mycket viktig del av att ta examen idag. Därför vill vi med detta stipendium ytterligare motivera studenter att genomföra studier utomlands.

Vi på Sambla är vi mycket glada över möjligheten att få stödja dig under och efter din resa mot utlandsstudier, oavsett inriktning eller nivå på studier. Vi anser att studier på orter där kulturen skiljer sig väsentligt från den svenska är de som har potential att skapa mest värde. Vi vill med detta sagt särskilt uppmana dig som valt en ort som uppfyller detta kriterium.
  • Stipendiesumman är upp till 10.000 kronor.
  • Sista ansökningsdag för hösten är den 1 juni 2022.

Studera utomlandsstipendie från SAMBLA

Traineeprogram

Programmet bör rikta sig till studenter vid Högskolan i Halmstad. Vi förbehåller oss rätten att avgöra vilka program som anses falla inom denna kategori och prioriterar en spridning av till vilka program/kurser platserna riktar sig.

Maila din information till info@karen.hh.se.

Junior IT-konsult till Future Talent Trainee

Vill du ta ett språng i karriären, utveckla dig själv och ta dig an nya utmaningar? Har du jobbat 1-2 år eller nyligen tagit examen inom IT/data med arbetslivserfarenhet från studietiden? Är du driven och ser dig själv som framtidens specialist inom ditt område?

Då kan vi erbjuda dig en omväxlande start på karriären genom vårt unika traineeprogram med start i januari.
Bli en del av Randstad Future Talent Trainee Programme och ta din personliga utveckling och karriär till nästa nivå.

Som trainee på Randstad Future Talent kommer du arbeta som konsult inom ditt specialistområde inom IT/Tech. Som konsult får du möjlighet att bredda dina kunskaper i olika företag, branscher och roller. Med hjälp av oss får du som trainee även en skräddarsydd utbildningsplan för personlig utveckling inom bland annat kommunikation, samverkan, målsättning, stresshantering, ledarskap och innovation. Under hela programmet kommer du ha tillgång till en personlig legitimerad psykolog som agerar coach och bollplank som extra stöd i din utveckling. 

Vår utbildningsplan, som vi valt att kalla School of work, är unik för vårt program och något som vi är extra stolta över. Kombinationen av konsultuppdrag, personlig utveckling och vidareutveckling inom ditt specialistområde kommer ge dig en raketstart på karriären och du kommer få erfarenheter och utveckling som få personer får uppleva sina första år i arbetslivet.

Du finner mer information om programmet och vilka kvalifikationer som krävs här.

Geografisk plats: Stockholm

Omfattning: Heltid 

Sista ansökningsdag: Sker löpande, nästa tilltänka start är januari 2022 och därefter juni 2022

Tillvägagångsätt ansökan:  Hör av dig till

Fredrik Löfgren, Consultant Manager.


Skånskt tillväxtbolag söker studenter till ledningsgruppen

Vi på Carepa AB behöver din hjälp. Du som studerar på gymnasiet eller högskola och är driven och kreativ. 

Varje år väljer vi ut en junior ledningsgrupp som agerar bollplank till vår ordinarie ledningsgrupp. Vi vill ha ett dubbelriktat mentorskap där vi kan lära av varandra. Ansökningen till 2022 års upplaga har nu öppnat!

Lär dig hur arbetslivet fungerar

Att gå från skola till arbetsliv kan vara en utmaning. Arbetslivet skiljer sig ofta från vad man får lära sig i skolan. Här får du på riktigt praktisera det du lärt både i och utanför skolan. Du får också möjlighet att utveckla ditt CV och får referenser till framtida jobbsökanden. Givetvis blir det också överraskningar längs vägen! 

Här är några av de några anledningar till varför du ska söka: 

  • Delta på skarpa ledningsgruppsmöten
  • Utveckla ditt nätverk och knyt kontakter
  • Delta på skarpa styrelsemöten
  • Var med och utveckla vår verksamhet

Länk till pressmeddelande hittar du här
Mer information och ansökan hittar du här.