HEJ, och GRATTIS till din antagning till Högskolan i Halmstad!

Vi på Halmstad Studentkår vill hälsa dig varmt välkommen till Halmstad! Vi förstår om det har dykt upp mängder med frågor och praktiska problem som behöver hinna lösas innan terminsstart i september. Vi börjar från början så ska vi se om vi kan hjälpa dig!

Det första du ska göra för att vara garanterad din plats är att tacka JA till antagningsbeskedet. Det gör du på antagning.se. Du behöver inte ha löst bostad eller andra praktiska problem innan du tackar ja, du kan alltid tacka nej till din utbildning i ett senare skede om det mot förmodan inte skulle lösa sig för dig. Men har du inte tackat ja till din antagning senast den 19:e juli går din plats vidare till någon annan.

Sen då? När börjar terminen och det här med nollning, hur funkar det?
Höstterminen startar i år den 2:a september och innan dess är det dags för Nollningen. Mellan den 22:a och 31:e augusti kommer du att välkomnas till Halmstad, Högskolan, Studentkåren och inte minst till din nya klass av studenter som läser samma program som dig fast i årskurser över. Du kommer att få all information du behöver i ett senare skede, men tills vidare kan du titta närmare på Nollningen här.

Jag bor ju inte i Halmstad nu, så hur får jag tag på bostad?
Det här är för många den svåraste frågan och tyvärr kan inte Studentkåren hjälpa alla nyantagna studenter med boende. Dock försöker vi så gott vi kan att lösa det för så många som möjligt. Att du bor långt från Halmstad och inte kan pendla ger dig tyvärr inte heller någon förtur.

Det är många som blivit antagna och konkurrensen kommer vara stor, börjar därför att leta boende i god tid! Kan du tänka dig att vara inneboende, hyra i andrahand, bo i kollektiv, bo i korridor eller andra boendeformer så finns det betydligt fler alternativ för dig att välja mellan än om du enbart försöker hitta ett förstahandskontrakt. Att bo tillsammans med andra när du själv är ny i en främmande stad kan dessutom vara en trygghet. Du kan självklart fortsätta söka boende när du sen har flyttat hit, då är dessutom chanserna större för dig att hitta något eftersom söktrycket har minskat! Vi tipsar om att du söker på "studentbostad Halmstad" både på sökmotorer och på sociala medier, kolla även in högskolans tips och besök fliken bostad här på vår hemsida för att hitta annonser från privatpersoner.

Avslutningsvis vill vi tipsa om Högskolan i Halmstads hemsida, hh.se. Där finns mycket nyttig information som är bra att känna till när du precis har blivit antagen. Under de närmaste veckorna kommer du förhoppningsvis att få en hel del information, dels från Högskolan och dels från oss. Då har du möjlighet att reda ut alla kvarstående frågetecken. Du kommer även att få information skickad till dig via den mail du har registrerad hos antagning.se.

Vi hoppas att allting kommer att lösa sig för dig och att vi får se dig här i höst! Tveka aldrig att ta kontakt med Studentkåren om du har frågor som rör din studietid. Vi finns här för din skull och vårt största fokus är att göra din studietid så bra som möjligt.