Studentbostad i Halmstad

På den här sidan kan du hitta information om vad du behöver tänka på när du ska söka boende i Halmstad. 

Nedan kan du också läsa om hur det är att bo här and hur du lätt kan ta dig runt i och utanför Halmstad.
Annonser för privata uthyrare finner du längre ner på sidan.

Att börja studera kan vara både nytt och spännande, och för många innebär det också en ny bostad.

Halmstad Studentkår är behjälpliga med annonser för bostäder för privatpersoner och företag som önskar hyra ut till studenter. 

Vi driver även frågan om studentbostäder genom att aktivt arbeta studentpolitiskt gentemot våra lokala politiker och nationellt genom paraplyorganisationen Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) i vilken vi är medlemmar.

Att tänka på

Det kan vara svårt i början på terminen att få tag på ett boende. Var därför ute i god tid när du fått ditt antagningsbesked och börja leta. Här har vi samlat en lista på hyresvärdar i Halmstad som hyr ut till studenter, samt var du kan hitta annonser.

Det kan vara en god idé att ta det första bästa du erbjuds, för att sedan hitta ett boende som passar dig när du väl är på plats.
Sök även i grannkommunerna Falkenberg och Laholm där det finns goda tågförbindelser. 

Gå med i olika grupper på Facebook som ex. Lägenheter i Halmstad.

Hyresvärdar i Halmstad

Klicka på företaget för att komma direkt till deras hemsida:

Privata hyresobjekt

Här kan privatpersoner annonsera om lediga boendealternativ genom att maila info@karen.hh.se. Annonsen ligger uppe under två månader varefter den sedan plockas ner. Önskas längre annonseringstid får då uthyraren höra av sig igen.

OBS!
Halmstad Studentkår har inget ansvar för uthyrningen mellan privat uthyrare och hyresgästen. Vi förmedlar endast annonsen åt hyresvärden. Kontrakt skrivs mellan hyresvärden och hyresgästen.

Ledigt objekt

Publicerad 2022.05.20 
ABC-gatan 11

1:a på 24 m2   uthyres i första hand på ABC-gatan 11 till rökfri och husdjursfri person. Hyra 2830 kr per månad. 
Tillgänglig från den 1 juni. Kokvrå och toalett finns i lägenheten men dusch finns i källaren och delas med andra hyresgäster. Tvättstuga med tvättmaskin och torkmöjligheter finns också i källaren. 
Fiber via Stadsnätet finns indraget. Hyresgäst tecknar eget abonnemang med internetleverantör om så önskas. Kostnad för el tillkommer. Värme ingår i hyran och tv-kanaler via viasat ingår också. 
Var god ta kontakt med Pernilla Widstam via email eller mobil:  070 437 93 88
Om objektet
 • 2830 kr/mån.
 • 24 kvm.
 • Hushållsel ingår ej.
 • Tvättstuga i källaren.
 • Vatten & värme ingår.
 • Fiber finns.

Ledigt objekt

Publicerad 2022.05.20


MÖBLERAD 1:a med pentry uthyres from 1 juli 2022 

En liten (20 kvm) men välplanerad och trevlig 1:a med pentrydel och toalett finns att hyra från 1 juli 2022.

Lägenheten finns centralt på Snöstorpsvägen i Halmstad i en fin fastighet med 9 st. lägenheter. 2 våning

Tillgång till trädgård och bra förrådsutrymmen.

Hyresgästen är djurfri o rökfri.

Dusch i källare.


Vänligen,  Inga Juhlin  

Om objektet
 • 20 kvm.
 • Pentry och toalett.
 • Dusch i källaren. 
 • Tillgång till trädgård.

Ledigt objekt

Publicerad 2022.05.09

Möblerad trea uthyres till högskolestuderande (från 13/8/2022 till 13/6/2023)

Möblerad trea uthyres till en eller två skötsamma, djurfria, rökfria högskolestudenter som inte vill bo kvar i stan under sommaren. Denna lägenhet är lämplig för ett par, syskon eller en person då den har öppen planlösning.

Uthyres från 13 augusti 2022 till 13 juni 2023 med förlängning följande läsår från 12 augusti 2023 till 11 juni 2024 och så vidare om hyresgäster så önskar. Halv månadshyra erläggs för augusti och halv månadshyra för juni.

Tre rum och kök i hus på Söder i centrala Halmstad. Huset är byggt 1936 och ligger på Skepparegatan 33 inom fem minuters cykelavstånd från centrum och cirka tio minuter från Högskolan. Södra stranden och naturområdet

Alet ligger inom fem minuters promenadavstånd.

Ljus möblerad lägenhet på 60 m2. Våning 1 av 3 (en halv trappa upp). Utrustat kök med diskmaskin. Ett sovrum med utgång till balkong. Vardagsrum med fönster åt söder och väster. Ett öppet sovrum mellan hall och vardagsrum. Rymlig garderob i hallen. Nylagt plastgolv i köket och nyslipad parkett i alla rum utom i sovrummet. Litet badrum med toalett och handfat. Dusch, tvättmaskin och torktumlare i källaren. Tillgång till trädgård.


Hyra 6200 kr/månad. Kostnaderna för el, olja, vatten, sotning, sophämtning och fibernät ingår. Kostnad för TV ingår ej. Ingen fast telefon. Deposition på 2 månadshyror. Depositionen återbetalas vid avflyttning när lägenheten

är inspekterad, flyttstädning godkänd, nycklarna återlämnade och hyreskontraktet upphört att gälla. Referenser önskas och betalningsanmärkningar accepteras inte.
Trappstädning, gräsklippning och snöröjning på tillhörande trottoar sköts tillsammans med husets övriga hyresgäster.

Om objektet
 • 3 rum & kök
 • Möblerad
 • Hyra 6200 kr/mån
 • El, värme & vatten ingår
 • Kopplad till fibernät
 • Deposition erläggs

Ledigt objekt

Publicerad 2022.05.09

Möblerad tvåa uthyres till högskolestuderande (från 13/8/2022 till 13/6/2023)  

Möblerad tvåa uthyres till en skötsam, djurfri, rökfri högskolestudent som inte vill bo kvar i stan under sommaren.

Uthyres från 13 augusti 2022 till 13 juni 2023 med förlängning följande läsår från 12 augusti 2023 till 11 juni 2024 och så vidare om hyresgäster så önskar. Halv månadshyra erläggs för augusti och halv månadshyra för juni.

Två rum och kök i hus på Söder i centrala Halmstad. Huset är byggt 1936 och ligger på Skepparegatan 33 inom fem minuters cykelavstånd från centrum och cirka tio minuter från Högskolan. Södra stranden och naturområdet Alet ligger inom fem minuters promenadavstånd.


Ljus möblerad lägenhet på 40 m2. Våning 3 av 3. Ej hiss. Ej balkong men tillgång till trädgård. Utrustat kök med nya vitvaror: kyl, frys, spis och ugn. Nylagt plastgolv i köket. Badrum med toalett och handfat. Nyrenoverat duschrum, tvättmaskin och torktumlare i källaren. Tillgång till trädgård.


Hyra 4800 kr/månad. Kostnaderna för el, olja, vatten, sotning, sophämtning och fibernät ingår. Kostnad för TV ingår ej. Ingen fast telefon. Deposition på 2 månadshyror. Depositionen återbetalas vid avflyttning när lägenheten är inspekterad, flyttstädning godkänd, nycklarna återlämnade och hyreskontraktet upphört att gälla. Referenser önskas och betalningsanmärkningar accepteras inte. Trappstädning, gräsklippning och snöröjning på tillhörande trottoar sköts tillsammans med husets övriga hyresgäster.

Om objektet
 • 2 rum & kök
 • Möblerad
 • Hyra 4800 kr/mån
 • El, värme & vatten ingår
 • Kopplad till fibernät
 • Deposition erläggs

Vill du hyra ut ditt boende under sommaren?

Publicerad 2022.03.24

SÖKES: SOMMARBOENDE

Just nu pågår vår sommarrekrytering för fullt och vi ser fram emot att få hälsa alla våra nya medarbetare välkomna till Hotel Tylösand.

Har du ett rum som står tomt i sommar? Många av våra sommarjobbare letar efter en plats att bo, så passa på att lära känna nya människor samtidigt som du får hjälp med din boendekostnad i några veckor.

 

Anmäl ditt intresse hos vår personalansvarige Alexandra Löppe, alexandra.loppe@tylosand.se, så förmedlar vi kontakten.

hemförsäkring - för din trygghet

Länsförsäkringar Halland

Länsförsäkringar Halland har gjort det enkelt för dig som student. Student/ungdomsförsäkringen skyddar dig och dina saker som du äger, hyr eller lånar för eget bruk när du bor i hyresrätt. Det ingår också ett skydd om olyckan skulle vara framme när du är på resa, både i Sverige och utomlands.