Du som student kan under din studietid söka stipendier. Ett stipendium är ett ekonomiskt bidrag från en fond eller annan aktör och de är ofta kopplade till ditt studieområde, din studieort eller din studiestad.
Traineeprogram vänder sig vanligtvis till nyutexaminerade studenter vid universitet och högskola eller young professionals, dvs. de som hunnit vara ute i arbetslivet några år.
Kontakta respektive aktör om du som student har frågor om ett enskilt stipendium eller ett traineeprogram.
Vill du synas här med ditt stipendium, maila info@karen.hh.se.
Vi erbjuder studenter från högskolor och universitet i Sverige att ansöka om vårt årliga stipendium om 5 000 kr. Stipendiet kan sökas av studenter som skriver en kandidat- eller masteruppsats som handlar om människans psyke. Antingen inom en psykologutbildning eller exempelvis en uppsats inom ekonomi som handlar om köpbeteenden eller något annat.
Syftet med detta stipendium är att uppmuntra utvecklingen av vår förståelse för det mänskliga psyket – vilket vi tror på sikt kan leda till nya och förbättrade behandlingsmöjligheter för digital psykisk vård.
Enkla Media delar ut 5 000 kronor till dig som studerar vid en svensk högskola eller universitet och antingen kommer att skriva en uppsats (kandidat- eller masterexamen) eller studera utomlands under 2024. Vi ser gärna att studenter fördjupar sig inom ekonomi och vill med vårt stipendium uppmuntra innovativa uppsatser inom området samt förbättra möjligheterna att kunna fokusera på akademiska framgångar.
Sista dagen att söka för VT2024 är 2024-04-30 och för HT2024 2024-10-31.
För mer information: Enkla Medias ekonomistipendium.
Storbankernas fysiska kontor blir färre och färre och får konkurrens av nya snabbfotade aktörer som neobanker och uppstickarbanker. Nya valutor poppar upp i exceptionell fart. Vi lever i en tid av digitalisering, ökad mobilitet, nya sätt att handla och nya former av kommunikation. Den digitala transformeringen och den teknologiska innovationen inom finanssektorn drar till sig mycket pengar från riskkapitalister.
Sverige ligger många gånger i framkant vad gäller disruptiva idéeer och genomföranden, men många av dessa nya innovationer och affärsmodeller får vi ofta genom möten med människor i andra länder, exempelvis genom studier utomlands.
Kreditkoll vill främja denna riktning med ett stipendium, Kreditkolls stipendium på 5000 kr, som delas ut antingen till någon som skriver en uppsats kring ämnet Fintech eller förlägger hela eller delar av sina studier utomlands.
Lånenstipendiet är ett stipendium som delas ut till en student som med sin uppsats, bidrar till ökad kunskap bland befolkningen inom ämnet privatekonomi.
Syftet med stipendiet är att främja den allmänna kunskapen inom ekonomi och belöna arbetet som ligger bakom.
Fotakuten ger ett stipendium till studenter som är utlandsstuderande. Stipendiet delas ut två gånger om året, med ett värde av 5 000 kr, under vår- och höstterminerna.
Bakgrunden till stipendiet är att den ökade internationaliseringen och globaliseringen har skapat många nya möjligheter på marknaden, framförallt inom e-handeln där lokala bolag med enkla medel kan bli internationella. Fotakuten, som är en del av en e-handelskoncern, vill premiera studenter som satsar på internationella studier.
Det kunskapsutbyte och kompetens som studenten får vid utlandsstudier, och därigenom arbetsmarknaden, anser Fotakuten som mycket viktigt. Det är en central roll och utlandsstudier är en viktig komponent för att öka studentens nyfikenhet på marknaden och dess möjligheter.
Fotakuten vill stödja denna utveckling genom att erbjuda ett stipendium på 5 000 kr till de som väljer att förlägga en del eller hela sina studier utomlands.
Sista dagen att söka: för VT 2024 2024-04-30 och för HT 2024 2024-10-31
Mer information:
Fotakuten - Stipendium för utlandsstudier
Stipendiet är på 10 000 kronor och delas ut årligen. Det vi efterlyser från dig är ett sparknep du använt dig av i din vardag som student. Vinner gör den som vi tycker kommer med tipset som är mest innovativt och som vi tror kan hjälpa flest människor med studentekonomin!
Tänk på att vår bedömning är subjektiv och att det inte nödvändigtvis är det tips som sparar flest kronor och ören som vinner.
Vi vill stödja studenter på högskolor, universitet, YH-utbildningar och folkhögskolor genom att erbjuda stipendier för kurslitteratur eller utbildningar som förbereder dem för deras framtida yrken.
För 2024 års stipendium delar vi ut 10 000 kr till en student som visar stort engagemang och ambition inom sina studier och karriärmål.
För att ansöka om stipendiet, skicka din ansökan via e-post till daniel.jansson@pixel.se och märk ämnesraden med “Stipendieansökan 2024”. Genom att skicka din ansökan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter under urvalsprocessen. Du ger även ditt tillstånd till att vi kan publicera referenser till den segrande ansökan på vår webbplats.
Stipendiemottagaren kommer att utses och meddelas inom fyra veckor efter ansökningstidens utgång. Vi kommer att kontakta den utvalda kandidaten.
Sista dag att ansöka: 2024.12.31
För mer information: Valeryds Stipendium | Valeryd
Som ett vinstdrivande företag är vi dedikerade till att ge tillbaka till samhället och stödja kommande talanger inom privatekonomi och finans. Därför har vi initierat ett stipendieprogram värt 5 000 kronor till ekonomistudenter som ska skriva C- eller D-uppsatser om ämnen kopplat till finans, kreditkort och betallösningar.
Vårt stipendium är totalt värt 5 000 kronor och kommer att delas ut en gång under höstterminen och en gång under vårterminen. Detta kommer även ske löpande under kommande år.
Vi välkomnar ansökningar från alla som är intresserade och som kan bekräfta att de är registrerade vid en svensk högskola eller universitet eller på en motsvarande skola utomlands, och kan påvisa att de ska skriva en C- eller D-uppsats under den kommande terminen.
Efter att ansökningsperioden är över kommer vårt team att handplocka den mest lämpliga kandidaten.
Sista dag att ansöka: 2024.12.31
Mer information: kreditkortsval.se
Skriver du en uppsats på C- eller D-nivå om ekonomi? I så fall har du chansen att få Kortios finansstipendium. Stipendiet är på 5000 kronor och ansökan är öppen fram till 31 december 2024.
Vi på Kortio brinner för att förbättra människors privatekonomi. Vi vill därför belöna en student som genom sin uppsats bidrar till ökad kunskap om detta viktiga ämne. För första gången delar vi därför ut Kortios finansstipendium; ett uppsatsstipendium som syftar till att främja den allmänna kunskapen inom ekonomi.
För att kunna ansöka om stipendiet ska du snart skriva en uppsats på C- eller D-nivå som på något sätt berör ämnet ekonomi. Uppsatsen måste inte vara färdigskriven vid tidpunkten för ansökan (31 december 2024). Det som behövs skickas in är en idé som är välformulerad och detaljerad. Bäst idé och formulering vinner, själva uppsatsen skickar ni sedan in när den är helt färdig.
Är ni två eller fler som skriver uppsats tillsammans går det självklart bra att ansöka och ni kommer då att dela på prispengarna.
Mer information: kortio.se
Jordbrukstekniska Föreningen (JTF) inrättade i samband sitt årsmöte 2019 ett årligt stipendium
som tilldelas en examensuppsats i teknik/teknologi på magister/-mastersnivå. Idén bakom
inrättandet var och är att uppmärksamma och sätta tydligare fokus på teknologiska faktorer av
relevans för lantbruk, livsmedelsproduktion och livsmedelsindustri. Särskild vikt läggs vid
uppsatser som behandlar applikationer med betydande potential för tillämpning inom svenskt
lantbruk inom såväl växt- som animalieproduktion. Ett nominerat arbete behöver således inte
explicit handla om teknologiska frågor som berör livsmedelskedjan, men däremot ha påvisad
relevans för de företag som verkar inom sektorn i såväl primärledet som efterföljande led av
kedjan.
Under det senaste dryga decenniet har den teknologiska utvecklingen i samhället accelererat.
Detta gäller såväl inom maskin som IT-system och dessa integreras i allt högre grad. Detta har
tydliggjort att teknologiska faktorer som är direkt kopplade till produktionen i olika led, har fått allt
större betydelse för den värdekedja som påverkar livsmedelssektorns och lantbruksföretagens
utvecklingspotential och konkurrenskraft. Typiska exempel kan vara prototyputveckling,
integrerade och avancerade IT-lösningar, logistik med mera.
Stipendiet är på 30 000 kr och delas ut för ett examensarbete vid en svensk högskola eller ett
svenskt universitet. Arbetet skall vara på magister- eller mastersnivå eller motsvarande. Sista dag att ansöka är 31 januari 2025.
Mer information: Jordbrukstekniska föreningen
Varje vårtermin delas Kredity Stipendium på 5000 kr ut till den eller de studenter som presenterar bästa uppsatsidé som behandlar ekonomi. En bred tolkning tillämpas, därmed ser vi även fram emot bidrag som berör handel, ekonomisk policy, finanser och andra närliggande fält likaså.
Stipendiet kan sökas av samtliga studenter som ska skriva kandidat-, magister- eller masteruppsats.
Sista dag att ansöka: 2025.03.31
För mer information: https://kredity.se/stipendium/
Kreditio stipendium är ett stipendium inom privatekonomi där du har chans att vinna 5000 kr för din kandidat- eller masteruppsats.
Vi på Kreditio.se har länge hjälpt konsumenter att hitta rätt kreditkort och undvika dyra lån. Nu belönar vi en uppsats för att öka intresset för privatekonomi. Sök idag!
Vi välkomnar uppsatser inom alla områden av ekonomi, men ser särskilt gärna uppsatser kring konsumentkrediter och privatekonomi. Personen som har den bästa idén på sin uppsats enligt Kreditio juryn vinner. För att kunna medverka med ett bidrag behöver du uppfylla dessa krav:
Programmet bör rikta sig till studenter vid Högskolan i Halmstad. Vi förbehåller oss rätten att avgöra vilka program som anses falla inom denna kategori och prioriterar en spridning av till vilka program/kurser platserna riktar sig.
Maila din information till info@karen.hh.se.
Vill du tillbringa våren i Singapore?
Sveriges ambassad i Singapore erbjuder två praktikplatser under vårterminen 2025.
Ambassadens verksamhet omfattar handels- och Sverigefrämjande, politisk och ekonomisk rapportering, konsulära- och migrationsärenden samt försvars- och säkerhetspolitiskt relaterade frågor.
Den ena praktiktjänsten är placerad vid ambassadens avdelning för ekonomiska och politiska frågor. Uppgifterna är huvudsakligen kopplade till ambassadens främjandeverksamhet och aktiviteter relaterade till svenska intressen i regionen och samarbete mellan Sverige och Singapore. Till detta ska läggas viss EU-relaterad verksamhet samt ekonomisk och politisk rapportering.
Den andra praktiktjänsten är placerad vid ambassadens försvarsavdelning. Försvarsavdelningens syfte är bland annat att upprätthålla relationerna med försvarsmakterna i de ackrediterade länderna och att främja den svenska försvarsindustrin. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta bevakning och rapportering av aktuella försvars- och säkerhetspolitiska frågor kopplade till utvecklingen i Singapore, Indonesien och övriga Sydostasien samt att delta i den dagliga verksamheten.
För att ge praktikanterna en så allsidig bild som möjligt av hur arbetet bedrivs vid en ambassad ingår i båda tjänsterna att stötta ambassadens övriga avdelningar.
Praktiktjänstgöringen är oavlönad och kan endast erbjudas personer som är inskrivna vid ett svenskt universitet eller högskola, företrädesvis som student inom ett för praktiken relevant område. Svenska studenter vid utländska universitet kan också komma ifråga för praktik. Sökanden bör vara i slutfasen av sina studier och det är önskvärt att sökanden har såväl kännedom om som intresse för Sydostasien. Kunskaper i mandarin är meriterande men inget krav. Som praktikant ska man vara försäkrad via sitt lärosäte.
Praktiken bör motsvara en termins studier och ska utgöra en del av, eller göras i anslutning till, en pågående utbildning som leder till examen.
För att göra praktik hos oss behöver du själv säkerställa att du uppfyller eventuella krav som kan gälla för inresa i det aktuella landet. Vid försämrad lägesbild i regionen kan praktiken komma att avbrytas i förtid. UD eller utlandsmyndigheten står inte för några eventuella kostnader detta kan medföra för praktikanten.
Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver syftet med praktiken samt varför du vill göra den hos just oss. Bifoga också intyg som styrker hur praktiken kopplar till din utbildning. Fördelning av praktikplatserna görs efter intervju.
För praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder). Vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.
Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin. Vi erbjuder sökanden normalt bara en praktikperiod inom utrikesförvaltningen.
Sista dag att ansöka: 2024.10.10
Mer information: Regeringskansliet
© Halmstad Studentkår