Halmstad Studentkår presenterar stolt
Nollningen 2024

Under 10 dagar (22 - 31 augusti) välkomnas nya studenter till Studentkåren, Högskolan i Halmstad och Halmstad som stad. Du lär känna dina nya klasskompisar genom att umgås med din nya klass och utmana andra program i tävlingar och lekar. Som ny i stan får du chans att upptäcka Halmstad och hitta på campus under roliga former!

Varför heter det Nollning? Varför kallas man för Nolla?
Nollningen är en introduktion innan skolan drar igång. Det kallas Nollning för att du som ny student inte har några högskolepoäng ännu, därför kallas du för Nolla helt enkelt.

Vad är Överstaben?
Överstaben är de som har det övergripande ansvaret för planering och genomförande av Nollningen. Överstaben har väglett, utbildat och arbetat med de staber som ansvarar för respektive Nollegrupp.

Vad innebär Nollningen?
Meningen med Nollningen är att välkomna nya studenter till studentlivet genom trygghet, kunskap, gemenskap, utmaningar och glädje. Överstaben arbetar aktivt för att säkerställa att varje individ som deltar på Nollningen ska befinna sig i trygga händer och få en god introduktion till allting som studentlivet medför. Nollningen innebär inte att nya studenter ska förnedras, bli nedtryckta eller bli pressade till att konsumera alkohol. Allt deltagande under Nollningen är helt frivilligt.

Vad händer de olika dagarna?
De olika Nollegrupperna har egna scheman men vissa saker är gemensamma. Ditt schema får du när du träffar din grupp.

Har du frågor kring Nollningen, vänligen kontakta overstaben@karen.hh.se

Ha i åtanke att information kring Nollningen kan komma att ändras, alla detaljer är inte satta ännu.

Nollningsgrupper

Under Nollningen är du tillsammans med alla dina nya klasskamrater och ni blir därför indelade i grupper efter vilket program ni tillhör. Nedan finns information om vilka program som ingår i vilken Nollegrupp. Varje rubrik är en länk till respektive Nollningsgrupps Instagram (de som har) där du hittar mer information om just din nollning.

BASÅR

Förutbildning 0 hp

BYGG
Bygg- och fastighetsekonomprogrammet 180hp
Byggingenjör 180hp

DVU (tidigare ASP)
Digital verksamhetsutveckling 180hp

EKP
Civilekonomprogrammet 240hp
Ekonomprogrammet 180hp

HPP/MKV
Hälsopedagogiskt program 180hp
Medier och kommunikation i teori och praktik 180 hp

IMP
Internationella marknadsföringsprogrammet 180hp

INFO
IT-forensik och informationssäkerhet 180hp
Digital design och innovation 180hp
Nätverksdesign och datordrift 60hp
Tillämpad artificiell intelligens (AI) 180 hp

MASKIN
Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation 300 hp

PIM
Idrottsvetenskap – idrott- och motionspsykologi 180hp
Professionell idrottskarriär och arbetsliv 180hp

LUT
Förskollärarutbildningen 240 HP
Grundlärarutbildningen (åk F-3) 240 HP
Grundlärarutbildningen (åk 4-6) 240 HP
Ämneslärare i gymnasieskolan – Svenska och engelska 300 HP
Ämneslärare i gymnasieskolan – Naturkunskap och engelska 300 HP
Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) – ämneslärare åk 7-9 90 HP
Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) – ämneslärare gymnasieskolan 90 HP

OLAV SOSH
Arbetsvetenskap 180hp
Samhällsförändring och social hållbarhet 180hp
Socionomprogrammet 210hp

SJUK
Sjuksköterska 180hp

SOK
Samhällsanalys och kommunikation 180hp
Kriminologi och kultur 180hp
Strategisk svenska - digital kommunikation, forensik och marknadsföring 180hp

TBI
Energiingenjör – förnybar energi 180hp
Biomedicin – inriktning träningsfysiologi 180p
Miljö, innovation och hållbarhet 180p
Naturvård och artmångfald 180p

U
Utvecklingsingenjörsprogrammet 180p

X-CHANGE
Internationella och utbytesstudenter

ÖDET

Civilingenjör i datateknik 300p
Civilingenjör i intelligenta system 300p
Dataingenjör 180p
Elektroingenör 180p
Mekatronikingenjör 180p

Välkommen till Wälkomstspelen!

Wälkomstspelen anordnas av Halmstad Studentkår i januari och är till för de studenter som börjar på Högskolan i Halmstad under vårterminen. Vi kommer under 3 dagar ägna oss åt olika lekar och tävlingar, men även anordna sittning och fest på vår studentpub Lilla Hjärtat. Anmälan sker i formuläret nedan, men för att delta behöver man vara medlem i Halmstad Studentkår vilket du kan bli här på vår hemsida eller i vår reception när du väl är på plats i Halmstad.

Utöver det kommer deltagande i Wälkomstspelen att kosta 200kr per person, som betalas på plats. I det ingår studentmärken att sy på din framtida studentoverall, en sittning med mat på fredagen och biljett till studentpuben Lilla Hjärtats puböppning.


Schema för Wälkomstspelen 2024
Vi är otroligt taggade inför de kommande dagarna tillsammans med er. De är fyllda med olika aktiviteter för att ge er en inblick i hur vår organisation är uppbyggd! Vi har en liten ändring i schemat, vänligen se nedan;

Torsdag:
Från 10:00 till 16:00 är det aktiviteter, tävlingar och annat skoj i Högskolans idrottshall som ligger vid idrottscentrum (Q-huset). Här kommer du tillbaka till antiken där riddare och vikingar styr riket. Du kommer att få en speciell uppgift på plats som kräver list och kreativitet, mer information kommer att ges på plats.

Viktigt att veta för denna dag - bekväma kläder (t.ex. träningskläder).

Fredag:
Från 10:00 till 16:00 har vi den årliga välkomstmässan i DLC (Q-huset, funktionärer möter dig där). Här får du träffa Studentkårens organisation, både våra organ och utskott. Här får du en möjlighet att få svar på alla dina frågor, högt som lågt om hur det är att vara student eller allmäna frågor om Halmstad som stad, vad man kan göra här, vilka möjligheter som finns, med mera. Våra organ på plats är Thorax, Hjärter6, UFO och Överstaben och våra utskott är May We Party och Arbetsmarknadsdagen. De kommer alla berätta vilka typer av event de kommer att hålla under året och vara dig behjälplig i vad som finns att göra på campus. Alla våra engagerade är själva studenter på campus, så de är utmärkta personer att ställa alla typer av campus- och studierelaterade frågor till. På mässan kommer det att finnas aktiviteter och fina goodiebags som tack för att ni valt att komma till Högskolan i Halmstad.

Från kl. 18.00 till sent får du chansen att delta i en sittning/gasque, vilket är en form av tradition inom studentkårens verksamhet. En gasque är en form av fest med mat, underhållning och speciella aktiviteter som du inte vill missa! Här får nya studenter träffa nuvarande studenter på högskolan för att njuta av en kväll med härligt sällskap och få en introduktion till vår studentpub!


Lördag
Från 20.00 får ni alla tillgång till studentpuben före alla andra studenter då det är dags för årets höjdpunkt, puböppningen på Lilla Hjärtat.

Bra att veta:
- Du kan alltid ställa frågor till de ansvariga och var inte rädd för att skapa nya bekantskaper!
- Ta med legitimation till alla evenemang så vi kan bekräfta ditt deltagande. Det är också obligatoriskt att identifiera sig för att komma in på studentpuben.
- Lilla Hjärtat har studentvänliga priser och har ett varierat utbud av alkoholhaltiga och alkoholfria drycker.
- Om du har allergier, säg till personalen när maten serveras.

Har du inte betalat avgiften ännu eller inte blivit medlem i Studentkåren behöver du göra det innan torsdag, det gör du enkelt genom att komma till Studentkårens reception i glasgången på högskolan på onsdag mellan 10-14:30 (lunchstängt mellan 11:30-12:00).
Du kan också bli medlem i Studentkåren om du laddar ner appen hitract och söker på Halmstad Studentkår och klickar på "bli medlem".

Om det skulle ske en ändring i schemat kommer vi att meddela dig via mail!Wälkomstmässa i Högskolehallen

Under den första dagen är man välkommen till Wälkomstmässan i Högskolehallen. Här har du som ny student chansen att träffa olika aktörer som finns i Halmstad, på Högskolan och inom Halmstad Studentkår. Under mässan kan du gå runt och bekanta dig med olika saker som finns i Halmstad och föreningar som finns på Högskolan. Allt ifrån din framtida programförening till Studentpuben, från länkar till det framtida arbetslivet, till föreningar som anordnar resor till Lappland eller Studentphester i andra städer. På mässan kommer du kunna delta i olika aktiviteter, tävlingar och lekar, och du är välkommen att komma och gå som du vill.

 

Wälkomstspelen i Högskolehallen

Under den andra dagen så kommer själva Wälkomstspelen att äga rum. Alla nya studenter som är anmälda kommer här att delas in i lag och tävla i olika grenar, där vi avslutar spelen med ett Tornerspel.

 

Medeltidsgasque på studentpuben Lilla Hjärtat

På kvällen så kommer vi att bege oss till Halmstad Studentkårs studentpub Lilla Hjärtat, för gasque som är en term som används inom bland studenter och är en fest med sittning. Gasquer är något som är återkommande inom studentlivet, så här har du chansen att se och lära dig om hur det går till även om denna Gasque kanske inte är den kanske mest traditionella. Under kvällen kommer det bjudas på mat och så har man chans att köpa dryck i baren.

 

Prisutdelning och Avslutningsphest

Under den sista dagen kommer vi att återigen mötas på Lilla Hjärtat för prisutdelning i Wälkomstspelen. Här får du även chansen att mingla runt lite med de andra nya studenterna, innan klockan slår 21:00 och dörrarna slår upp för resterande studenter på Högskolan och Lilla Hjärtats officiella puböppning.


Wälkommen till Halmstad och hoppas vi ses på Wälkomstspelen!
 

Anmäl dig genom att klicka här.
" Vi önskar välkomna nya studenter genom kunskap, gemenskap, utmaning och glädje. "
Följ oss på Instagram