Föreningens uppbyggnad

Du som medlem har rösten!

Du som medlem påverkar vad vi gör och vad vi ska fokusera på för att göra din tid här på högskolan så bra som möjligt. Du kan göra din röst hörd eller komma med önskemål under hela verksamhetsåret, men enklast påverkar du genom att delta på våra 4 medlemsmöten, 2 per termin. Om det här intresserar dig hittar du massvis med information i vårt dokumentarkiv, klicka här för att komma dit. 

Men för att underlätta arbetet har vi en hel del förtroendeposter som genom olika ansvarsuppgifter ser till att det blir som du har tänkt dig. 

Presidiet

I Studentkårens presidium ingår fyra heltidsarvoderade personer. Dessa väljs av medlemmarna och sitter sedan på sin förtroendepost under ett verksamhetsår. De har olika ansvarsområden som de lägger sitt största fokus på, men arbetar såklart med mycket annat därkring. De tillsammans med Kårstyrelsen ska täcka in den dagliga driften av Studentkåren. 

Kårordförande
Studentpolitiskt ansvar

Felicias innehar förtroendeuppdrag som kårordförande. Hon har ansvar för Studentkårens verksamhet som helhet och är även den drivande i Studentkårens studentpolitiska engagemang.


0707 44 71 10

Vice kårordförande
Utbildningsansvar

Isabelle innehar förtroendeuppdrag som vice kårordförande med utbildningsansvar. Hon är ytterst ansvarig för den utbildningsbevakning vi bedriver vid lärosätet och arbetar främst med våra studentrepresentanter.


0760 26 89 48

Vice kårordförande
Studiesocialt ansvar

Samuel innehar förtroendeuppdrag som vice kårordförande med studiesocialt ansvar. Han är navet i det studiesociala engagemanget och ser till att våra organ och utskott får den hjälp de behöver i sitt arbete. Samuel är även huvudstuderandearbetsmiljöombud.


0760 33 58 25

Vice kårordförande
Internationellt ansvar

Saga innehar förtroendeuppdrag som vice kårordförande med internationellt ansvar. Hon ansvarar för att främja och utveckla Studentkårens arbete med internationalisering. Saga är även studentrepresentant i Europauniversitetet som Högskolan i Halmstad tillhör (HEROES).


 

Våra kårorgan

 Kårorganen är styrelser som väljs av medlemmarna och som arrangerar olika typer av studiesociala event. Vill du läsa mer om våra kårorgan hänvisar vi till respektive organs Instagram, du hittar dem genom länkarna här nedanför.

ARBETSMARKNADSDAGEN

Arbetsmarknadsdagen arbetar för att studenter vid Högskolan i Halmstad ska få erfarenheter och kontakter med näringslivet redan under studierna. Detta gör vi genom att anordna bland annat Arbetsmarknadsdagen på våren.

HJÄRTER 6

Hjärter6 är de som driver vår pubverksamhet med sköna afterworks, pubkvällar, event som födelsedagsfest och gasquer m.m. De hänger allt som oftast på vårt kårhus Lilla Hjärtat - Studenternas hus på Nässjögatan 6.

ÖVERSTABEN

Överstaben är det kårorgan som arbetar för att välkomna nya studenter. Målet med nollningen är att välkomna nya studenter till trygghet genom kunskap, gemenskap, utmaning och glädje – ett mål som vi hela tiden syftar tillbaka på under vårens arbete med staberna.

THORAX

Thorax främjar overallskulturen, bland annat genom att anordna overallsgasquer och Gröna Milen. Deras största uppdrag är att anordna Hjärtslaget, en tredagars fest i februari där studenter från hela Sverige kommer för att festa, leka och umgås.

UFO

UFO står för University Friendship Organization och UFOs syfte är att hjälpa internationella studenter på Högskolan i Halmstad att få nya vänner, umgås, och uppleva vad Halmstad och Sverige har att erbjuda.

STUDENTREPRESENTANTER

Vi utser studentrepresentanter till Högskolan i Halmstads alla beslutande och beredande organ (nämnder, råd och styrelser). Dessa representanter är studenternas röst mot lärosätet och dem som bevakar kvalitén i din utbildning.

Arbetsmarknadsdagen

Arbetsmarknadsdagen är en näringslivsmässa som grundades år 2015 på Högskolan i Halmstad. Tanken bakom mässan är att knyta an studenter med näringslivet både lokalt och nationellt. Mässan är ett ypperligt tillfälle för företag att rekrytera studenter som är på väg ut i arbetslivet. Detta öppnar upp möjligheter för studenter som är ute efter ett arbete, en praktikplats eller ett samarbete för en C-uppsats. Vi har även möjlighet till kontaktsamtal där företag kan erbjuda utvalda studenter att gå på en kortare arbetsintervju. Kontaktsamtalen under mässan är mycket uppskattade.

Du kan läsa mer om mässan genom att klicka här. 

Lilla Hjärtat

Lilla Hjärtat - Studenternas hus är vår samlingsplats. Här bedriver vi i stort vår pubverksamhet men lokalen finns till för er alla. Önskar du ha ett event på Lilla Hjärtat som privatperson har du som kårmedlem ett rabatterat pris, och vill du ha en gasque med andra studenter så är det helt kostnadsfritt. 

Du hittar lokalen på Nässjögatan 6, alltså ganska mitt mellan alla våra studentboenden!

Kontakta Hjärter6, det organ som främst vistas på Lilla Hjärtat så kan de ge dig mer information eller visa dig runt! 

För företag:
Du som arbetar på ett företag kan också anordna event på Lilla Hjärtat. Vi har hjälpt till att arrangera både utbildningar, föreläsningar och fester. Vi har tillgång till både stort kök, projektor och möjlighet till olika typer av möbleringar, allt efter era önskemål. 
Kontakta vår koordinator genom att klicka här så berättar hon mer.